Wat is Meditatie

 

Leven in het NU of meer in het moment zijn..... deze woorden hoor je steeds vaker. Het klinkt heel simpel, maar hoe doe je dat eigenlijk? De ingang om jezelf steeds meer bewust te zijn van het NU is aandacht!

 

De Zonnewijzer

Van kleins af aan leer je hoe je jouw

lichaam moet reinigen en voeden. Denk bijvoorbeeld aan douchen, tandenpoetsen en het eten van gezonde voeding. Wat je vaak niet geleerd wordt, is hoe jij jouw mind (geest) kan reinigen en voeden. Hoe kun je jezelf leren kennen wanneer je jouw aandacht niet of nauwelijks richt op je eigen binnenwereld?

 

Veel mensen die overgevoelig zijn nemen veel energie over van anderen, waardoor ze aan het einde van de dag vaak uitgeput zijn. De aandacht is dan vooral gericht geweest naar buiten, waardoor de verbinding met jezelf is losgelaten. Door liefdevoller met jezelf om te leren gaan, zal die verbinding sterker kunnen worden. Meditatie kan je daarbij enorm helpen.

 

Elke dag even tijd nemen om te mediteren is pure aandacht en liefde geven aan jezelf!
In de meditatietrainingen die hier gegeven worden ligt de nadruk op het praktisch ervaren van de meditatie oefeningen. Daarnaast worden inzichten gedeeld in hoe jouw mind, jouw denker werkt en hoe je liefdevoller met jezelf kunt omgaan. Maar je gaat vooral ervaren wat de kracht is van jouw ademhaling!

 

Wat zijn de mogelijkheden?


In de Zonnewijzer kun je een basistraining meditatie volgen die uit vijf maandagavonden bestaat. Eefje is bezig om de meditatie training ook online te gaan aanreiken.

Inhoudelijk is dat dezelfde training als die in de Zonnewijzer wordt gegeven.

Daarnaast zijn er verdiepingsmeditatie momenten waarbij er een onderwerp meer wordt uitgediept, zowel in praktische beoefening als ook in uitleg.

 

Voor meer informatie en data zie knop Trainingsinformatie in het meditatiemenu van deze site.

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign