Yoga

 

Wat is yoga?

 

Yoga is een prachtige manier om je lichaam te verkennen, te ervaren en te voelen. Door middel van allerlei verschillende oefeningen ga je jouw grenzen steeds duidelijker herkennen. Grenzen, die in het dagelijkse leven - door de drukte en de grote hoeveelheid taken die er bij velen op het bordje liggen - vaak overschreden worden. Het lichaam en/of de geest zullen dan signalen kunnen afgeven, die niet altijd worden opgevangen. Door jouw ervaringen met de yoga oefeningen kun jij je mogelijk eerder van die signalen bewust worden.


Inmiddels zijn er zoveel vormen en stijlen van yoga, dat het voor velen een vraagteken is welke vorm bij jou past. Daarom is het raadzaam om een proefles te ervaren, zodat je weet of de yogavorm en de yogadocent(e) bij je past. In de Zonnewijzer zijn er vier yogadocentes die momenteel de yogalessen verzorgen.

 

Hieronder lees je een toelichting van iedere docente.

 

Hellen van Geffen reikt op elke werkdag van de week yogalessen aan die zijn gebaseerd op de Hatha en de Dru yoga (eigenlijk heet het Hellen-yoga). Lesgeven is een grote passie, waarbij er nog nooit een les met tegenzin is gegeven..... een grote zegening.

Inspiratie, liefde, gevoel en afstemming zijn van groot belang voor haar om de lessen te geven. Als verbinder is de adem erbij om spanningen te kunnen losmaken. Yoga is een fantastische manier om goed in je lichaam te kunnen zijn en rust in je hoofd te kunnen hebben. Dat brengt je thuis in jezelf!

Zeker ook haar gezin is een bron van inspiratie om van te mogen houden en te leren.

Naast de yogalessen geeft ze vanuit dankbaarheid verdiepingsmeditatie momenten en verzorgt de opleiding tot yogadocent(e).

Het is een bijzondere ervaring om mensen yoga en meditatie te mogen aanreiken.

Mail Hellen via zonnewijzerdrunen@tele2.nl of bel 0416-378029 of 06-47079239

Om de folder voor de yogalessen van Hellen in te zien, klik op yogafolder 2020

 

Eefje van Geffen-Timmermans reikt yogalessen aan op dinsdagavond van 19.15 tot 20.15 uur, op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur en op donderdagavond van 19.15 tot 20.15 uur en van 20.45 tot 21.45 uur. Yoga met Eefje biedt een ultiem moment van self-care, rust, liefde en jezelf kunnen zijn aan. Je neemt even afstand van de drukte van je dag, om weer met twee voeten op de grond te kunnen aarden en al je to-do lijstjes te laten zijn voor wat het is. Tijdens de lessen ga je steeds meer leren en ervaren hoe het is om in jouw eigen kracht te kunnen staan en hoe je dit kan toepassen in jouw dagelijkse leven. 

Mail Eefje via met.eefje@gmail.com of bel 06-40204448

 

Ilona Merkx reikt yogalessen aan op dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur, van 19.15 tot 20.15 uur en op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.

Al ruim 20 jaar maken yoga en mindfulness deel uit van haar leven.
Enthousiast en vanuit haar hart draagt Ilona over wat haar veel plezier, rust en balans geeft.
Ze combineert Hatha yoga, yoga Aplomp (in het lood) en meridiaan yoga in haar lesvorm.
Er is veel variatie en iedere les heeft een ander thema.
Ben je op zoek naar rust, stabiliteit en bewustwording dan is haar yoga vorm misschien iets voor jou.

Mail Ilona via ilona.merkx@gmail.com of bel 06-40710288
Meer informatie kun je lezen op Ilona's website www.ilonamerkx.nl

 

Petra Gorter geeft yogales op de dinsdagavond van 20.45 tot 21.45 uur. Na vele jaren yogales gevolgd te hebben bij de Zonnewijzer wilde ze graag meer diepgang ontwikkelen en yoga toelaten in haar leven om het zodoende ook te kunnen delen. Ze heeft een yoga opleiding bij de Zonnewijzer nadat ze de vooropleiding bij de Blikopener in Tilburg heeft gevolgd. De lessen ontstaan vanuit haar gevoel waarbij ze het fijn vind om Hatha en Dru yoga te combineren. You are one yoga class away from a good mood:-)

Mail Petra via petragorter3@gmail.com of bel 06-17467577

 

Wat neem je mee naar een yogales?

 

Draag tijdens de les prettige, loszittende kleding. Daarnaast neem je een grote handdoek of deken mee. In de yogaruimte zijn matjes aanwezig waarop jij je doek of deken kunt plaatsen. Neem bovendien nog een trui en een paar sokken mee om tijdens de ontspanning niet af te koelen.

Het allerbelangrijkste wat je meeneemt is aandacht voor jezelf. Hoe vaak ben je niet met iedereen en alles bezig behalve met jezelf? Realiseer dit… de yoga–les is puur en alleen voor jezelf.

 

 

 

Yoga grote ruimte

Grote yogaruimte in De Zonnewijzer

 

 

 

Kleine Yogaruimte

Kleine yogaruimte in De Zonnewijzer

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign